De training Openbaar Bestuur voor voor lokale, regionale en landelijke politici.

U bent één van de gezichten van uw provincie, gemeenteraad, de landelijke politiek met de daarbij behorende verwachtingen. Dan komt er waarschijnlijk veel op u af.

Uw ideeën en meningen wilt u daarover goed kunnen uitdragen. Tijdens een werkbezoek, in de raadsvergadering en tegenover journalisten.

Wat verstaan wij onder de nieuwe mediatraining

Anno 2024 is er meer waaraan u moet voldoen. U leert dat communiceren meer is dan éénrichtingsverkeer want de kiezers zijn mondiger dan ooit. Als lid van de Staten of de gemeenteraad wilt u met hen in verbinding staan en dat doet u onder andere met behulp van de media.

Wij doen alle oefeningen die bij een klassieke mediatraining horen. Zo zorgen wij er allereerst voor dat u sterk in uw schoenen staat bij het geven van een interviews en bij het beantwoorden van vragen van burgers.

Maar wij gaan verder dan dat

Er wordt van u verlangd dat u een nieuwe bestuurscultuur uitdraagt, wat betekent dat voor u en hoe gaat u dat praktiseren, hoe open bent u over uw beleid en hoe laat u in interviews zien hoe het ook anders kan. Open bestuurscultuur betekent ‘open’ staan voor andere meningen, u moet kunnen reflecteren zonder u aangevallen te voelen.

Wat komt er bij onze trainingen aan bod?

  • Een uiteenzetting hoe de (sociale)media en de journalistiek werken.
  • Een intensieve interview- en presentatietraining.
  • Een exclusieve verhandeling van een ‘jonge diverse’ politicus over de winst van een nieuwe bestuurscultuur. (optioneel)